In Vesti

U Čačku je 27. i 28. novembra 2021. u Centru za stručno usavršavanje realizovana dvodnevna obuka na temu demokratije i ljudskih/prava deteta u školama za profesore, stručne saradnike iz Ekonomske škole iz Čačka, Poljoprivredno-hemijska škola „Dr Đorđe Radić“ iz Kraljeva i Tehničke škole iz Požege. Obuka je realizovana u okviru projekta „Učimo i živimo demokratiju i ljudska prava u školama“ koji sprovodi Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Obuka je imala za cilj da dodatno osnaži zaposlene u školama u izgradnji kapaciteta koji će im omogućiti unapređenje demokratske atmosfere u školama, dalji razvoj i primenu prava i demokratskih vrednosti. Pozitivna atmosfera, motivisani i zainteresovani učesnici su doprineli bogatim diskusijama, povezivanju teorijskih znanja sa nastavnom praksom. Evaluacija obuke ukazuje da su učesnici izuzetno zadovoljni i stečena znanja i veštine smatraju korisnim i primenljivim u radu.

U narednom periodu Užički centar za prava deteta nastavlja saradnju sa školama kroz brojne aktivnosti koje će se realizovati sa profesorima i učenicima u školi.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search