In Vesti

Realizovan 26. novembra 2020.

Preporučujemo da pogledate treći panel Studijske posete DECA-DECI u okviru projekta  „Obrazovanje za prava deteta“ o delovanju škola ali i učeničkih parlamenata  u oblastima nediskriminacije i nasilja.

Panel su realizovali učenički parlamenti iz šest partnerskih škola iz Pčinjskog okruga a uz podršku NEXUSa iz Vranja, Užičkog centra za prava deteta iz Užica i Pestaloci dečje Fondacije iz Švajcarske.

„Naročito zadovoljstvo izražavamo zbog činjenice da smo danas razmenili dobru praksu koju smo kroz projekat stekli u našim školama, sa više od 40 učesnika iz 30 partnerskih škola i pet organizacija u Srbiji: dece, nastavnika, stručnih saradnika i direktora škola i organizacija. Zajedničko nam je to da poznajemo, promovišemo, praktikujemo i štitimo prava deteta“ kažu deca iz škola koje su bile domaćini panela.

Gosti panela su izrazili veliko zadovoljstvo što su na sadržajan, zanimljiv i dinamičan način videli najviši nivo participacije dece u cilju zaštite od diskriminacije i nasilja u školama.

Snimak panela možete pogledati OVDE.

Projekat „Obrazovanje za prava deteta“ realizuje u Vranju UG “NEXUS-Vranje“  u partnerstvu sa šest osnovnih škola, preko  Užičkog centra za prava deteta, a uz podršku Pestaloci dečje fondacije iz Švajcarske.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search