In Vesti

U okviru projekta „Obrazovanje za prava deteta“ održan je četvrti panel na temu: „Deca žive prava deteta – primena indikatora ostvarenosti prava  deteta školi  u oblasti prava deteta na zaštitu od nasilja i diskriminacije“, 24.11.2020. godine. Panel je namenjen horizontalnom učenju nastavnika o pojedinim segmentima model škole za prava deteta; ima svrhu transfera znanja, umenja i praksi koje su doprinele da škole dosegnu visoke standare u tome da deca žive svoja prava.

O primeni indikatora ostvarenosti prava deteta u obrazovanju u školama, iskustvima u ostvarivanju prava deteta na  zaštitu od nasilja i diskriminacije  govorile su panelistkinje:  Vesna Ešpek Debeljević, stručna saradnica Prve osnovne škole kralja Petra drugog, Užice; Vesna Stanković, psiholog, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Vranje i Nevena Martić, stručna saradnica OŠ „Svetozar Marković“, Kraljevo.

Na panelu je prisustvovao 91 učesnik iz 30 škola, članovi školskih timova za prevenciju nasilja i diskriminacije, kao i osobe zadužene za rad učeničkog parlementa

Video 1: Kolaž naših aktivnosti – kako smo ostvarivali projektne rezultate iz oblasti prava deteta na zaštitu od nasilja i diskriminacije 

Video 2: Šta kažu nastavnici – ostvarivanje prava na zaštitu od nasilja i diskriminacije u školi

Video 3: Aktivnosti učeničkog parlamenta u prevnciji i zaštiti prava deteta na zaštitu od nasilja i diskriminacije

Video 4: Ilustracija rada UP u ostvarivanju prava deteta na zaštitu od nasilja i diskriminacije 

Snimak sa čitavog panela možete pogledati: OVDE.

Panel je realizovan u okviru projekta Obrazovanje za prava deteta, koji realizuju udruženja Užički centar za prava deteta, Imam ideju iz Kraljeva, Nexus iz Vranja, Centar za kreativni razvoj iz Knjaževca i Društvo za razvoj dece i mladih iz Niša sa trideset partnerskih škola u Srbiji, a uz podršku Pestaloci dečje fondacije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search