In Vesti

U okviru projekta Obrazovanje za prava deteta, održan je četvrti panel Studijske posete deca-deci 3.12.2020. godine. Panel je namenjen vršnjačkom učenju, odnosno razmeni znanja, iskustava i ideja koji su omogućili da učenici u svojim školama „uče“ i „žive“ prava deteta. Panel je realizovan u organizaciji Užičkog centra za prava deteta i partnerskih škola: OŠ „Nada Matić“, OŠ „Slobodan Sekulić“, Prva osnovna škola kralja Petra II, iz Užica, OŠ „Dimitrije Tucović“, iz Čajetine, OŠ „Aleksa Dejović“, iz Sevojna i OŠ „Petar Leković“, iz Požege.

Snimak celog panela možete pogledati OVDE.

Učešće u panelu je uzelo ukupno 30 škola i 85 učesnika. Prikazane su aktivnosti učeničkih parlamenata škola domaćina, kroz kolaž aktivnosti, Kahoot! kviz, prikaz edukativnih filmića, rad na zajedničkom rešavanju problemskih situacija. Učesnici su imali priliku da čuju izjave učenika i nastavnika, koji učestvuju u projektu. Predstavljenim sadržajima je pokazano na koji način su učenički parlamenti uticali na poboljšanje prava deteta na participaciju i zaštitu od diskriminacije i nasilja.

Videli smo na koji način učenici uče i žive prava deteta u školi i podstakli smo ih da komentarišu, iznose svoje primere i ideje. Gosti panela su imali veliki broj pozitivnih komentara u četu i uključenja uživo i time potvdili da je panel bio veoma zanimljiv i koristan, a da je projekat doneo velike promene u radu i životu svake škole.

Projekat Obrazovanje za prava deteta realizuje Užički centat za prava deteta i partneri uz podršku Pestaloci dečije fondacije.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search