In Vesti

„Edukativna radionica“ i boravak za decu centar za učenje „Spajalica znanja“ su uz podršku Užičkog centra za prava deteta, 14. septembra 2020.godine održali radionice za decu na temu prevencije i zaštite dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Šta najmlađi smatraju nasiljem? Šta je za njih nedozvoljeno i nepoželjno ponašanje? Kome bi se obratili za zaštitu? Kako da ne povrede drugog? Šta je potrebno i poželjno ponašanje odraslih i njihovih vršnjaka kako bi se oni osećali bezbedno? Kako nazvati medalju za osobu kojoj ću se obratiti ako se ne osećam bezbedno? Ovo su samo neke od tema o kojima se razgovaralo sa decom tokom radionica.

„Edukativna radionica“ i „Spajalica znanja“ uz mentorsku podršku Užičkog centra za prava deteta realizuju aktivnosti na kreiranju internih protokola za zaštitu dece od nasilja. To je dokument koji sadrži sve oblike neprihvatljivog ponašanja zaposlenih, obaveze koje oni imaju ako se primeti neadekvatno ponašanje prema deci, preporuke kako se odnositi prema njima. Dokument sadrži oblike prihvatljivog i neprihvatljivog ponašanja svih aktera koji učestvuju u radu. Na ovaj način se doprinosi zaštiti dece i podiže nivo poslovanja i reputacije među decom i roditeljima.

Na sledećim radionicama roditelji će dati svoj doprinos u kreiranju ovog dokumenta. U trijadi: deca-roditelji-profesionalci, na partnerski način se stvara sigurno i bezbedno okruženje u kome deca provode svoje slobodne aktivnosti.

Užički centar za prava deteta realizuje projekat „Prevencija nasilja nad decom u okviru rada privatnog sektora” u saradnji sa našim partnerima: „Edukativnom radionicom“, dnevnim boravkom i centrom za učenje „Spajalica znanja“, školom stranih jezika „Edukos“, vrtićem/školicom „Montesori kuća van kuće“ i „Zlatiborskim kreativnim centrom“.

Radionica sa decom je realizovana u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ovde ide tekst za objavu

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search