In novo, Saopštenje

Ужички центар за права детета (УЦПД) објављује позив за достављање предлога пројеката у оквиру Програма доделе донације за акционе пројекте у области права детета. Програм је део трогодишњег пројекта „Права детета су људска права“ који подржава Делегација Европске уније у Србији.

Програм је намењен  организацијама цивилног друштва које раде са децом и/или за децу.

Циљ позива је да подржи пројекте организација ради утицаја на политике и праксе у вези са заштитом и унапређењем права детета и примену европских стандарда и вредности у овој области.

Програм обухвата различите тематске области, укључујући унапређење и промоцију недискриминације и заштиту деце од насиља, унапређење права из домена социјалне и здравствене заштите деце, заштиту и унапређење права деце из осетљивих група, мониторинг права детета, унапређење јавних политика усмерених ка деци и друге области од значаја за заједницу којима се остварују права детета.

Организације могу да конкуришу пројектима за финансијску подршку до 885.000,00 РСД. Финансијски допринос организација је обавезан.

Трајање пројекта је од шест до десет месеца.

Биће подржано до 5 пројеката у 2024. години.

Све потребне информације о овом позиву и начину пријаве можете наћи у Смерницама за подношење предлога пројеката које се налазе на овом ЛИНКУ.

Пријава мора садржати документацију коју можете преузети на овом ЛИНКУ.

Предлози пројеката се достављају Ужичком центру за права детета искључиво електронским путем слањем образаца на имејл адресу  ucpd.1998@gmail.com.

РОК ЗА ДОСТАВУ ПРОЈЕКТНИХ ПРИЈАВА ЈЕ 7. мај 2024. 23:59.

За сва додатна појашњења стојимо на располагању путем електронске поште ucpd.1998@gmail.com 

Позив  за доделу донација за интерни развој организација реализује се у оквиру пројекта „Права детета су људска права“ који спроводи Ужички центар за права детета у циљу унапређења и заштите људских и дечјих права у Србији. Пројекат је подржан од стране Европске уније и биће реализован у периоду од 2024. до 2026. године.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search