u Vesti

Omladinski klub  ,,Imam ideju“  iz Kraljeva pridružio se mladima Užica, Čačka, Zaječara i Inđije u realizaciji projekta „Deca i mladi u zaštiti od štetnih sadržaja i lažnih vesti“  koji realizuje Užički centar za prava deteta, partnerske organizacije i neformalne grupe mladih.

2.6. 2019. Omladinski klub  ,,Imam ideju“  učestvovao je  u fokus grupi kroz koju smo ispitivali stavove i znanja mladih u oblasti štetnih sadržaja u medijima.  Posebno zanimljiv deo fokus grupe bio je vezan za lažne vesti koje se plasiraju u medijima.

Opšti cilj projekta je doprinos zaštiti dece i mladih (prvenstveno srednjoškolaca) od izloženosti štetnih sadržajima i lažnim vestima putem medija i društvenih mreža.

U narednom periodu očekuje nas kreiranje kratkih snimaka koji će govoriti o iskustvima mladih u digitalnom svetu, njihovim stavovima, strepnjama i idejama kako da se unaprede mehanizmi zaštite dece od izloženosti štetnim sadržajima i lažnim vestima.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta  „Deca i  mladi u zaštiti od štetnih sadržaja i lažnih vesti“ koga je  podržao je američki narod putem Američke agencije za  međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta “Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ.

Galerija slika

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu