In Vesti

U ponedeljak, 3.juna 2019. učenici trećeg razreda Gimnazije u Čačku učestvovali su u radu fokus grupa u okviru Projekta „Deca i  mladi u zaštiti od štetnih sadržaja i lažnih vesti“ .

Tema fokus grupa su bile štetni sadržaji i lažne vesti kojima mogu biti izloženi deca i mladi tokom korišćenja različitih medija, kako tradicionalnih (npr. televizije), štampanih (novina, časopisa), tako i digitalnih medija (uključujući i veb-sajtove za socijalno umrežavanje).

Svoje stavove i mišljenja iznosili su o tome da li, koje i u kojoj meri mladi koriste medije, kako razumeju pojam štetan sadržaj i koje sve sadržaje u medijima možemo smatrati štetnim i zbog čega,  kakva su njihova iskustva i reakcije kada se susretnu sa štetnim sadržajima i lažnim vestima i na koji način možemo da se zaštitimo od štetnih sadržaja i lažnih vesti tokom korišćenja medijima.

Izneta mišljenje o ovim temama će pomoći svima koji pružaju medijske usluge, kreiraju medijske sadržaje i donose odluke na nivou države da medije učine kvalitetnijim i primerenijim potrebama i interesovanjima svih a pre svega mladih.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta  „Deca i  mladi u zaštiti od štetnih sadržaja i lažnih vesti“ koga je  podržao je američki narod putem Američke agencije za  međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta “Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search