In Vesti

Fondacija Tempus je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Eurydice mrežom kao i partnerima, Užičkim centrom za prava deteta i CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju organizovala konferenciju „Uklјučenost roditelјa u rad škola i predškolskih ustanova“, 12. maja 2017. godine u Beogradu. Cilј konferencije je bio povećanje svesti svih interesnih grupa o značaju i mogućnostima uklјučivanja roditelјa u rad škola i predškolskih ustanova zarad unapređenja obrazovnih politika i podizanja kvaliteta obrazovanja.
Ishodi konferencije su unapred bili definisani:

  • Povećana informisanost svih interesnih grupa o tekućim inicijativama i mogućnostima uklјučivanja u već postojeće modele povezanosti roditelјa i školskih i predškolskih ustanova.
  • Povećana svest o ulozi predstavnika roditelјa i mogućnostima unapređenja njihovog rada.
  • Prikuplјanje povratnih informacija od učesnika konferencije o prednostima i nedostacima postojećih i mogućih budućih modela saradnje roditelјa sa školama i PU.
  • Preporuke za sve učesnike u procesu i to: za ministarstva, organe lokalne samouprave, postojeća roditelјska udruženja, škole, predškolske uprave, roditelјe u celini, moguće donatore.

Preporuke sa Konferencije možete videti OVDE.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search