In Vesti

Posredničke organizacije našeg regionalnog EU Resurs centra: Svetionik, Forum civilne akcije Forca i Razvojni biznis centar Kragujevac organizuju niz događaja u cilju podrške neformalnim grupama.

Razvojni biznis centar Kragujevac će tokom februara nastaviti sa onlajn infosesijama i radionicama kako bi uputili neformalne grupe u sam proces apliciranja:

  1. Onlajn informativni događaj 20.02.2024. u 13 časova, detaljno predstavljanje Javnog poziva za neformalne grupe, sa prostorom za dodatna pitanja i diskusiju. Učešće na događaju je moguće putem sledećeg LINK-a.
  2. Onlajn radionica za pripremu predloga projekata 27.02.2024. u 13 časova, učešće na događaju je moguće putem sledećeg LINK-a

Svetionik će organizovati niz događaja tokom februara i marta i sve aktivnosti će biti usmerene ka podršci neformnalnim grupama:

Informativne sesije:

  1. Novi Pazar: 20. februara 2024. u 15 časova, u prostorijama Svetionika.
  2. Hibridna sesija: 26. februara 2024. u 15 časova, kombinacija online prisustva i uživo sastanaka u Sjenici (prostor KZM), Tutinu (prostorije SEDA) i Prijepolju (prostorije KZM), gde će predstavnici Svetionika biti prisutni u svim navedenim opštinama. Oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju lično mogu se pridružiti online.

Okrugli stolovi:

  1. Unapređenje položaja OCD i neformalnih grupa: 4. marta 2024. organizujemo okrugli sto i sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog društva i neformalnih grupa.
  2. Unapređenje saradnje javnih institucija sa OCD i neformalnim grupama: 19. marta 2024. planiramo okrugli sto i sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i javnih ustanova.

Forum civilne akcije Forca organizuje niz događaja u više opština, na kojima planira okupljanje organizacija civilnog društva, neformalnih grupa i predstavnika medija:

21.2. u 14 časova – Ivanjica, Klub mladih
22.2. u 11 časova – Valjevo, kafe MMF Avantura
22.2. u 15 časova – Kosjerić, klub Poligon
23.2. u 11 časova – Užice, Regionalni centar Užice
24.2. u 11 časova – Požega, FORCA

 

Aktivnosti se realizuju u okviru  projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search