u Vesti

Delegacija Užičkog centra za prava deteta posetila je partnersku  organizaciju iz Makedonije SEGA – Koalicija omladinskih organizacija za mlade, u okviru Programa razmene iskustava. Studijska poseta je realizovana  u periodu 22-25/04/2018. u Strugi i Ohridu. Cilj posete je bio da se razmene primeri dobre prakse u radu partnerskih organizacija i razmotre mogućnosti saradnje na različitim programima. Užički centar za prava deteta je  upoznao domaćine  sa dokumentom Index  ostvarenosti prava deteta u obrazovnom sistemu, za koji su organizacije iz Makedonije zainteresovane da koriste u svom radu. Tom prilikom UCPD  je realizovao i demonstrativni trening za upotrebu ovog dokumenta sa  predstavnicima organizacija koje čine koaliciju SEGA i nastavnicima  njihovih partnerskih škola.

Drugi deo posete bio je posvećen razmatranju mogućnosti za saradnju UCPD  i SEGA na programu Erasmus+. SEGA kao organizacija sa sedištem u Makednoniji, koja ima status programske države u Erasmus + programu, već duže vreme na efikasan način koristi fondove ovog programa. SEGA i UCPD  usaglasili su se da će na narednim konkursima razvijati zajedničke projektu u oblasti razmene mladih i uspostavljanju strateških partnerstava.

Evaluacija je  pokazala da je poseta imala obostranu korist, da je postignuto bolje razumevanje rada organizacija, da su analizom ostvareni uvidi u brojna zajednička polja delovanja, i da su ostvareni konkretni dogovori za nastavak zajedničke saradnje.

Delagicija UCPD je ovu studijsku posetu izvela u okviru projekta  “Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“ koji realizuje Užički centar za prava deteta i partnerske organizacije u svim opštinama Zlatiborskog okruga. Rad Užičkog centra za prava deteta  podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

Galerija slika

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu