In Vesti

U periodu od 28. maja do 01. juna partneri  na projektu „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ posetili su institucije Evropske unije (EU), organizacije civilnog društva i medije u Briselu. U direktnim susretima sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Saveta EU i Evropske komisije, predstavnici 20 organizacije civilnog društva i medija su imale priliku da iznesu rezultate svojih istraživanja i monitoringa procesa pregovora Srbije sa EU, u konkretnim politikama kojima se bave. Tokom posete je organizovano više od 20 sastanaka u Briselu, sa različitim relevantnim akterima u procesu pregovora Srbije sa EU, kako iz javnog, tako i iz civilnog sektora.

Fokus ove posete je stavljen na individualne sastanke  sa organizacijama/ institucijama/ medijima i predstavnica Užičkog centra za prava deteta je imala priliku da predstavi rad centra i dostignuća u približavanju procesa EU integracija građanima Republike Srbije. Sa predstavnicima organizacije Defence for Children Belgium bilo je govora o položaju dece i mladih u društvu, zaštiti prava deteta u sistemu, učenju o i za prava deteta, treninzima za profesionalce koji rade sa decom. Još jedan korisni sastanak je održan i sa European Association for the Defence of Human Rights (AEDH) gde je dat okvir za saradnju u mreži organizacija koja se bave ljudskim pravima kao i razmena iskustava i primera dobre prakse.

Studijsko putovanje je održano u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, koji podržava Švedska. Užički centar za prava deteta je partnerska organizacije koja u okviru programa implementira projekat “Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji“.

 

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search