In Vesti

Predstavnica Užičkog centra za prava deteta prisustvovala je redovnoj godišnjoj skupštini MODS-a, održanoj od 16. do 17. novembra u Kragujevcu. Prisutnim članicama predstavljen je pregled realizovanih aktivnosti MODS-a i postignutih rezultata tokom 2018. godine. Pored razmatranja izveštaja o radu mreže, radu Upravnog i Nadzornog odbora i usvajanja predloga od značaja za rad MODS-a, na skupštini su primljene i nove organizacije u mrežu. Na skupštini je pet novih organizacija predstavilo svoj rad i nakon glasanja za prijem u mrežu, ona sada broji 101 organizaciju. Na skupštini su usvojeni novi uređivački akti , izrađeni na predlog Upravnog odbora.  Nakon kraće diskusije i uz određene izmene i dopune, Skupština je jednoglasno usvojila:

1) Akt o bližem određivanju uslova i procedura prijema u članstvo, isključivanje iz članstva kao i pravima i obavezama članica MODS-a;

2)   Smernice za zaštitu dece MODS-a

Drugi dan Skupštine bio je posvećen razgovorima o tome na koji način se sve može unaprediti dosadašnji rad MODS-a tako da su učesnici imali priliku da daju svoje komentare i predloge u okviru radnih grupa. Neke od tema su bile na koje načine se mogu dalje jačati kapaciteti MODS-a, kako da se poveća vidljivost rada organizacija, a proizašli su i novi predlozi koje će MODS u svom radu nastojati da implementira.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search