u Vesti

Četvoro mladih iz Užičkog centra za prava deteta i omladinski lider su od 06.11. do 8.11.2018. prisustvovali radionicama i Konferenciji održanoj u Beogradu u sklopu projekta „Glas mladih“.  Projekat realizuje Otvoreni klub iz Niša sa partnerskim organizacijama u saradnji sa Mrežom organizacija za decu Srbije.

Aktivnost u Beogradu je okupila mlade iz Užičkog centra za prava deteta, Otvorenog kluba iz Niša i Centra za kreativni razvoj iz Knjaževca. Mladi su na radionicama imali priliku da diskutuju o preporukama vezanim za stanje prava deteta nastalim na projektu, da ih uporede sa preporukama u regionu, ali i da planiraju akciju koja će se u decembru realizovati u Užicu a tiče se prezentovanja preporuka na lokalu.  Mladima su za diskusiju najzanimljivije bile preporuke koje se tiču participacije mladih i zdravstva gde su veliku pažnju obratili na mentalno zdravlje mladih. Izlistavanjem svih preporuka, mladi su došli do zaključka da neke zakonske procedure treba uprostiti i učiniti ih razumljivijim za decu i mlade, ali i kako da mladi budu uključeni u kreiranje javnih politika koji ih se direktno tiču. Jedan deo radionica bio je posvećen javnom zagovaranju kao metodi participacije na lokalnom i nacionalnom nivou gde mladi mogu uzeti učešće.  Grupa mladih je prezentovala preporuke na Konferenciji koja je okupila projektni tim iz regiona, ali i pred novinarima na posebnoj pres-konferenciji kojoj je prisustvovao veliki broj mladih iz relevantnih organizacija civilnog društva.

Sledeća projektna aktivnost je planirana za početak decembra u Užicu, gde će mladi iz Niša i Užica realizovati planirane aktivnosti prezentovanja preporuka kroz interaktivan i zanimljiv način.

Galerija slika

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu