In Vesti

Ужички центар за права детета током априла месеца реализовао је четири фокус групе са 25 организација цивилног друштва које раде са децом и за децу и младе у оквиру истраживања Мапирање и анализа потреба организација цивилног друштва које раде са децом и/или за децу.

Истраживање треба да идентификује кључне изазове са којима се организације суочавају, потребе организација, постојеће капацитете, ресурсе и потенцијале за сарадњу и унапређење цивилног сектора, остварење конкретног утицаја и доприноса у области заштите и унапређења права детета.

Резултати истраживања биће основ за креирање предлога практичних политика, препорука за доносиоце одлука, донаторску, академску заједницу, као и препоруке самим организацијама које раде са децом и за децу. На основу добијених налаза истраживања планира се даља подршка организацијама у домену едукације, менторске и финансијске подршке у оквиру трогодишњег пројекта „Права детета су људска права“ подржаног од стране Европске уније, у циљу унапређења и заштите људских и дечјих права у Србији.

Захваљујемо се колегама и колегиницама из организација које су поделиле своја искуства, ставове и мишљења о различитим аспектима функционисања и које су кроз инспиративну дискусију помогле да боље разумемо контекст у коме раде. Садржај фокус групе биће анализиран и представљен у извештају, поткрепљен анализом упитника за организације које своје активности реализују са децом и/или за децу.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search