In Vesti

U okviru projekta  „Dečje debate o pravima deteta“ održan je drugi modul obuke na temu „Osnove  debatovanja i debate o pravima deteta“, 11-12. januara 2019. u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u Čačku. Obuka je okupila srednjoškolce, tridesetoro mladih iz Užica, Čačka i Kraljeva, buduće debatere i njihove tim lidere.

Dvodnevna obuka je imala za cilj da mladima približi osnove debatovanja, tako da su usvojili znanja u vezi sa definisanjem pojma debate, argumentacijimom zasnovanom na činjenicama, logičkim greškama, načinima pobijanja argumenata suprotne strane, načinom kvalitetne analize teme debatovanja. Naravno, mladi su željno iščekivali priliku za simulaciju gde su i sami, vođeni prvo koracima pripreme debate, pripremili temu i uspešno je izveli pred publikom kao vid prezentacione debate.

Mladi budući debateri će u narednom periodu planirati realizaciju debata u svojim sredinama. Tematski okvir debata su prava deteta i već se iskristalisalo da će neke teme biti vezane za diskriminaciju, stereotipe i predrasude prema različitosti; građansko-političku grupa prava, ali i druge teme koje mladi budu osmislili u svojim debatnim klubovima.

Projekat „Dečje debate o pravima deteta“ realizuje Užički centar za prava deteta uz  finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search