In Obuke, Vesti

Užički centar za prava deteta je realizovao obuke za 60 saradnika spoljnih prosvetnih savetnika iz čitave Srbije. Obuke su realizovane u Beogradu, od 26. do 29.avgusta 2019. a organizovale su ih Pestaloci dečja fondacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
U svetlu svoje nove uloge, spoljni saradnici procenjuju da će im znanja i veštine iz oblasti prava deteta biti od velike važnosti, naročito u oblasti koja se tiče prevencije diskriminacije i nasilja. Učesnici navode da će im Indeks biti važan alat u radu, kako za planiranje preventivnih mera, tako i u edukativne svrhe. Iako učesnici pokazuju izuzetnu osvešćenost kada su prava deteta u pitanju i dobra znanja, oni smatraju da su obukom dodatno osnaženi za kvalitetnan rad koji se zasniva na tome da deca svoja prava žive i uče u sistemu obrazovanja.
Dobra atmosfera, argumentovane diskusije, kvalitetne analize problemskih situacija iz prakse, doprineli su da ovo bude izuzetno kvalitetna obuka i po mišljenju učesnika i voditelja obuke.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search