u Obuke

U Užicu je, 11. februara 2018. godine, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, realizovana druga jednodnevna obuka na temu „Prava deteta u pregovaračkom poglavlju 23 – od politike do prakse“. Na obuci je učestvovalo 29 učesnika iz 10 organizacija civilnog društva i Kancelarija za mlade iz svih opština Zlatiborskog okruga. Cilj obuke je bio doprinos podizanju kapaciteta organizacija civilnog društva za aktivno učešće u procesu praćenja pregovaračkog procesa, sa posebnim naglaskom na praćenje AP 23, odnosno, ostvarivanja prava deteta u okviru tog pregovaračkog poglavlja.
Udruženja čiji su predstavnici učestvovali u obuci su: Udruženje dečje i cerebralne paralize Užice, UG „Primus“ iz Proboja, UG „Centar za zaštitu ljudskih prava i tolerancije Polimlje“ iz Prijepolja, UG „Smart“ iz Nove Varoši, UG „Aktivacija“ iz Sjenice, UG „Zlatibosrki krug“ iz Čajetine, UG „Udruženje dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja“ i Kancelarija za mlade iz Bajine Bašte, UG „FORCA“ iz Požege, UG „Impuls“ iz Arilja, UG „KoAktiva“ iz Kosjerića.
Obuka se realizuje u okviru projekta “Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“. Rad Užičkog centra za prava deteta podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

Galerija slika

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu