In Obuke, Vesti

U Užicu je 7. i 8. novembra 2021. u Regionalnom centru za stručno usavršavanje realizovana dvodnevna obuka na temu demokratije i ljudskih/prava deteta u školama za direktore, stručne saradnike i nastavnike iz Medicinske škole Užice, Srednje škole Nova Varoš i Tehničke škole iz Požege. Obuka je realizovana u okviru projekta „Učimo i živimo demokratiju i ljudska prava u školama“ koji sprovodi Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Obuka je imala za cilj da dodatno osnaži zaposlene u školama u izgradnji kapaciteta koji će im omogućiti unapređenje demokratske atmosfere u školama, dalji razvoj i primenu prava i demokratskih vrednosti u školama. Sjajna atmosfera, motivisani i zainteresovani učesnici su doprineli bogatim podsticajnim diskusijama, povezivanjem teorijskih znanja sa praksom u radu. Evaluacija obuke ukazuje da su učesnici izuzetno zadovoljni i stečena znanja i veštine smatraju korisnim i primenljivim u radu.

Bio je ovo dvodnevni susret realizovan na zadovoljstvo i učesnika i voditelja obuke. U narednom periodu Užički centar za prava deteta nastavlja saradnju sa školama kroz brojne aktivnosti.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search