In Vesti

Drugi panel DECA-DECI održan je 19. novembra 2020. godine. Domaćini panela bile su OŠ „Mitropolit Mihailo“ iz Sokobanje i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Knjaževca zajedno sa partnerskim školama: OŠ „9. srpska brigada“, Boljevac, OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“, Knjaževac, OŠ „Dobrila Stambolić“, Svrljig i OŠ „Hajduk Veljko“, Zaječar, uz podršku Centra za kreativni razvoj iz Knjaževca.

Na panelu su učenici OŠ „Mitropolit Mihailo“ iz Sokobanje predstavili svoju akciju pod nazivom „Bezbedno internet okruženje“, a OŠ „Vuk Karadžić“ je organizovala Kviz Šta znamo o pravima deteta koji možete naći pod tim nazivom na Kahoot-u. Napravljen je kratak prikaz aktivnosti u partnerskim školama, a predstavnici škola su govorili o tome kako je projekat promenio život u njihovoj školi. Imali smo puno pozitivnih komentara u četu i živih uključenja, što nam govori da su teme o kojima smo razgovarali  aktuelne, da učenici svih partnerskih škola rado učestvuju u ovim panelima i da je projekat „Obrazovanje za prava deteta“ značajan  za sve nas.

Izdvojili smo najupečatljivije delove panela, što nije bio lak posao. Pogledajte prikaz panela OVDE.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta “Obrazovanje za prava deteta” uz podršku Užičkog centra za prava deteta i Pestaloci dečje fondacije iz Švajcarske.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search