In Obuke

U Užicu je, 11. februara 2018. godine, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, realizovana druga jednodnevna obuka na temu „Prava deteta u pregovaračkom poglavlju 23 – od politike do prakse“. Na obuci je učestvovalo 29 učesnika iz 10 organizacija civilnog društva i Kancelarija za mlade iz svih opština Zlatiborskog okruga. Cilj obuke je bio doprinos podizanju kapaciteta organizacija civilnog društva za aktivno učešće u procesu praćenja pregovaračkog procesa, sa posebnim naglaskom na praćenje AP 23, odnosno, ostvarivanja prava deteta u okviru tog pregovaračkog poglavlja.
Udruženja čiji su predstavnici učestvovali u obuci su: Udruženje dečje i cerebralne paralize Užice, UG „Primus“ iz Proboja, UG „Centar za zaštitu ljudskih prava i tolerancije Polimlje“ iz Prijepolja, UG „Smart“ iz Nove Varoši, UG „Aktivacija“ iz Sjenice, UG „Zlatibosrki krug“ iz Čajetine, UG „Udruženje dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja“ i Kancelarija za mlade iz Bajine Bašte, UG „FORCA“ iz Požege, UG „Impuls“ iz Arilja, UG „KoAktiva“ iz Kosjerića.
Obuka se realizuje u okviru projekta “Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“. Rad Užičkog centra za prava deteta podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search