In Vesti

Dokaz da mladi misle o starima je i akcija koju su organizovali učenici sedmog razreda Osnovne škole „Nada Matić“, iz Užica. Oni su  krajem oktobra kreirali i izradili razglednice, namenjene korisnicima doma. Organizovano je nekoliko sastanaka na kojima su uvežbavali recitacije, pesme i numere koje su pripremali za priredbu. Sa svojom nastavnicom, 30. oktobra  su posetili Dom za stara lica, na Zabučju. Ovom prilikom organizovali su priredbu, na kojoj su pevali, plesali, svirali, čitali sastave i svoje pesme. Igrali su šah i družili se. Razgovarali su sa korisnicima usluga ove ustanove. Pripremili su i kolače i čestitke i na taj način pokazali da nismo zaboravili starije i da želimo da im ulepšamo i osvežimo boravak u domu.

Bilo je smeha, suza, ali pre svega prelepog druženja i zahvalnosti za ovaj divan gest kojim su učenici pokazali da mladi treba da budu tolerantni, da ne diskriminišu i da se trude da budu pozitivni i da nekome ulepšaju dan svojim idejama i postupcima.

Ova poseta je deo Akcionog plana, koji su učenici osmislili nakon boravka u dečijem selu, u Trogenu, u Švajcarskoj, koji se realizuje u okviru projekta „Obrazovanje za prava deteta“, koji sprovodi Užički centar za prava deteta, uz podršku Pestaloci dečije fondacije.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search