u Vesti

Učenici  Osnovne škole „Nada Matić“ su realizovali radionicu za pedeset učenika petog i šestog razreda, na kojoj su razgovarali o mesečnom džeparcu koji dobijaju, kao i o deci  koja nemaju tu mogućnost, odnosno koja odrastaju  u lošijim materijalnim uslovima. Složili su se da je ova tema jako značajna i da bi trebalo da svi  zajedno učestvuju u akciji prikupljanja odeće, obuće, igračaka, knjiga i slatkiša.

Prvog novembra su prikupljene stvari odneli u Centar za socijalni rad u Užicu, gde su  podeljene deci kojoj je to bilo neophodno. Na ovaj način su pokazali da su veliki ljudi i da se treba boriti protiv diskriminacije. Utisci su jako pozitivni, deca su bila su srećna i sa osmehom na licu su otišli sa svojim novim stvarima. Akteri ove akcije kažu: „Bili smo jako ponosni na sve što smo uradili i nekoga usrećili. Voleli bismo da se u našem gradu održava više ovakvih humanitarnih akcija”.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta „Obrazovanje za prava deteta“, koji realizuje Užički centar za prava deteta, uz pomoć Pestaloci dečije fondacije.

Akcija je propraćena medijski i vest možete pogledati OVDE.

Galerija slika

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu