In Vesti

Vršnjački edukatori Užičkog centra za prava deteta su organizovali i realizovali niz radionica za obuku novih članova omladinske grupe. Tokom meseca septembra i oktobra održano je 15 vršnjačkih radionica u prostorijama Omladinskog kluba.

Kroz zanimljiv i interaktivan rad, mladima je predstavljen pojam prava deteta, sa posebnim osvrtom na četiri principa- pravo na život, opstanak i razvoj; nediskriminacija; najbolji interes deteta; pravo na participaciju. Dinamičnom diskusijom u grupi govorilo se o nediskriminaciji gde su mladi imali priliku da podela svoja iskustva. Vršnjački edukatori su održali i nekoliko radionica u sklopu transfera znanja na projektu „Youth Agents of Social Change“ u okviru Erazmus+ programa. Mladima su preneli stečena znanja sa razmene i to kroz radionice o nediskriminaciji i participaciji. Kroz otvorenu diskusiju, mladi su razgovarali o problemima koji ih direktno pogađaju, o načinima reagovanja i uključivanja u rešavanje problema.  Dosta se diskutovalo  i o aktivizmu mladih i uključivanju u život lokalne zajednice.

Užički centar za prava deteta svake godine organizuje obuke za nove članove omladinske grupe, gde mladi imaju priliku da prođu osnovnu obuku i steknu određena znanja iz oblasti prava deteta. Odabrani srednjoškolci postaju deo redovne omladinske grupe, a svi učesnici dobijaju sertifikat o završenoj obuci.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search