u Obuke, Vesti

U Užicu je 7. i 8. novembra 2021. u Regionalnom centru za stručno usavršavanje realizovana dvodnevna obuka na temu demokratije i ljudskih/prava deteta u školama za direktore, stručne saradnike i nastavnike iz Medicinske škole Užice, Srednje škole Nova Varoš i Tehničke škole iz Požege. Obuka je realizovana u okviru projekta „Učimo i živimo demokratiju i ljudska prava u školama“ koji sprovodi Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Obuka je imala za cilj da dodatno osnaži zaposlene u školama u izgradnji kapaciteta koji će im omogućiti unapređenje demokratske atmosfere u školama, dalji razvoj i primenu prava i demokratskih vrednosti u školama. Sjajna atmosfera, motivisani i zainteresovani učesnici su doprineli bogatim podsticajnim diskusijama, povezivanjem teorijskih znanja sa praksom u radu. Evaluacija obuke ukazuje da su učesnici izuzetno zadovoljni i stečena znanja i veštine smatraju korisnim i primenljivim u radu.

Bio je ovo dvodnevni susret realizovan na zadovoljstvo i učesnika i voditelja obuke. U narednom periodu Užički centar za prava deteta nastavlja saradnju sa školama kroz brojne aktivnosti.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu