u Vesti

Debatni klub Užičkog centra za prava deteta je 08. maja 2019. godine u Gradskom kulturnom centru u Užicu, organizovao još jednu prezentacionu debatu. Javna debata pod nazivom „Uvođenjem predmeta o reproduktivnom zdravlju smanjiće se broj maloletničkih trudnoća“ okupila je veliki broj mladih srednjoškolaca.

Dinamična debata i odlični argumenti debatera pokrenuli su publiku na razmišljanje i stvorili idealnu diskusiju nakon debate. Mladi iz publike bili su radoznali da saznaju kako je tekao proces pripreme debate, kako su formirani argumente i koliko je debaterima  bilo teško da brane stavove sa kojima se nužno ne slažu. Debateri UCPD-a su napravili kratak osvrt na čitav proces kroz koji su prošli tokom spremanja debate i publici približili samu strukturu debate, kao i na koji način se gradi kvalitetan argument. Debateri su publici objasnili da samu tehniku debatovanja mogu koristiti i u svakodnevnom životu kroz uvažavanje tuđeg mišljenja kao i šta znači argument zasnovan na činjenicama.

Pozitivni utisci debatera i publike govore u prilog tome da je obrada ovakve teme kroz tehniku debatovanja odlična i zanimljiva za mlade. U nadi da će i druge pokrenuti da osnuju debatne klubove, debateri UCPD-a nastavljaju sa izvođenjem debata po srednjim školama u Užicu.

Debate su deo projekta ,,Debate o pravima deteta’’ koji realizuje Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu