In Vesti

Užički centar za prava deteta kao regionalni EU Resurs Centar za zapadnu Srbiju, organizovao je 3. avgusta u Užicu sastanak predstavnika organizacija civilnog društva iz zapadne Srbije i šefa odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije, gospodina Nikole Bertolinija.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija Forum žena Prijepolje iz Prijepolja, Forum civilne akcije (FORCA) iz Požege, Užički centar za ljudska prava i demokratiju, LIBERGRAF iz Užica, Užički centar za prava deteta i Beogradska otvorene škola (BOŠ) iz Beograda.

Predstavnici civilnog društva na najbolji način uočavaju izazove građana i građanki u svojim zajednicama, nude dobra rešenja za njihovo prevazilaženje, predlažu nove politike, ali i nadziru rad institucija kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou. Organizacije su dobri  predstavnici građana koji su  značajno zainteresovani za reformisanje društva po ugledu na Evropu.

Ključne teme o kojima je  diskutovano na sastanku su situacija u zapadnoj Srbiji, mogućnosti i izazovi sa kojima se organizacije civilnog društva suočavaju u svom radu, i konkretne preporuke koje mogu biti smernice za proces planiranja budućih EU programa u Srbiji.

Čast nam je što smo partner u implementaciji četvorogodišnjeg projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ (EURC) koji podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi Beogradska otvorena škola sa partnerima. Projekat će omogućiti umrežavanje organizacija, jačanje njihovih kapaciteta za doprinos daljem procesu evropskih integracija i kreiranje podsticajnog okruženja za civilno društvo, medije i neformalne grupe.

Nadamo se da će ovaj format i kanal komunikacije biti praktikovan i u budućnosti.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search