u Obuke, Vesti

Užički centar za prava deteta realizuje projekat „Mladi u prevenciji nasilja i diskriminacije 2“, uz podršku gradske opštine Sevojno i Kancelarije za mlade iz Sevojna. Cilj projekta je edukacija mladih i osvešćivanje sopstvenih odgovornosti u prevazilaženju predrasuda, stereotipa, diskriminacije i nasilja.

Grupa srednjoškolaca prošla je dvodnevnu obuku za vršnjačke edukatore, na Zlatiboru 16-17.12.2017. Kroz zanimljiv i interaktivan rad, mladima je predstavljen pojam stereotipa, diskriminacije i nasilja. Dinamičnom diskusijom u grupi, mladi su upoznati i sa nivoima nasilja i sistemom prevencije i zaštite od nasilja. Grupa je imala priliku i da uradi edukativni onlajn kviz vezan za vršnjačko nasilje, kao i da kroz razne igrice vežba timski rad. Jedan deo obuke smo posvetili kreiranju i dekorisanju ukrasa sa porukama kojima ćemo ukrasiti jelku mira, ljubavi i tolerancije.

Učesnici obuke su dobili set edukativnih radionica koje će realizovati na časovima građanskog vaspitanja i primeniti stečena znanja sa obuke kroz rad Kancelarije za mlade opštite Sevojno. Ostale projektne aktivnosti su postavljanje novogodišnje jelke koja će promovisati mir, ljubav i toleranciju, ali i mapiranje mesta gde se mladi osećaju nebezbedno u svojoj opštini kroz fotografije. Na ovaj način utičemo na donosioce odluka koji će u narednom periodu pokušati da reše probleme na koje su im mladi ukazali.

Galerija slika

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu