In Vesti

Debatni klubovi srednjoškolaca iz Užica, Kraljeva i Čačka pripremaju prezentacione debate u svojim gradovima.

Debatni klub iz Užica se opredelio za teme: Rijaliti programe treba ukinuti jer loše utiču na mlade i Uvođenjem predmeta o reproduktivnom zdravlju smanjiće se broj maloletničkih trudnoća, dok su se debateri iz Kraljeva odlučili za teme: Uvođenjem društveno korisnog rada može biti smanjeno nasilje i vaspitni prekršaji učenika u školama i Društvene mreže donose više koristi nego štete. Mladi debateri iz Čačka odabrali su sledeće teme za debatovanje: Škola treba da promoviše nultu toleranciju na diskriminaciju i Društvene mreže donose mladima više koristi nego štete.

Mladi iz debatnih klubova su u potpunosti osmislili i pripremili prezentacione debate koje će u narednom periodu izvesti u svojim lokalnim sredinama. Samom procesu pripreme debata prethodila je obuka na temu konstruktivne debate, kao vida sučeljavanja mišljenja, zasnovanog na snazi argumenta i uvažavanja suprotnog tima.

Debate su deo projekta „Debate o pravima deteta“ koji realizuje Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search