u Vesti

Debatni klub Užičkog centra za prava deteta organizovao je prezentacionu debatu na temu „Rijaliti programe treba ukinuti jer loše utiču na mlade“. Debata je održana 9. aprila u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Sam proces priprema debate počeo je još u decembru prošle godine, gde su srednjoškolci iz Užica, Kraljeva i Čačka prošli obuka o pravima deteta kao i samoj tehnici debatovanja. Obogatili su svoja znanja o Konvenciji o pravima detata i njenoj primeni u praksi, o načinu argumentovanja i kulturi debatovanja. Važno je napomenuti da su prezentaione debate, njihova tema i sadržaj, u potpunosti osmišljene od strane srednjoškolaca.

Pred punim Gradskim kulturnim centrom, debate su izveli debatu čija je tema vrlo intrigantna i koja je vrlo aktuelna. Nakon debate, sami debateri su izneli svoje utiske i osvrnuli se na čitav proces pripreme istakavši koliko im je tehika debatovanja značajna. Pored toga, mladi iz publike su oseti potrebu da daju svoje mišljenje o temi nakon završetka debate tako da su debateri vrlo rado odgovarali na pitanja.

Debate su deo projekta ,,Debate o pravima deteta’’ koji realizuje Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Prezentaciona debata je okupila i veliki broj medija koja su propratili ceo događaj. Članak iz dnevnog lista ,,Politika“ možete preuzeti OVDE. Video prilog TV5 iz Užica možete pogledati OVDE. 

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu