In Vesti

Partnerska organizacija, Omladinski klub ,,Imam ideju“, i ove godine se bavi problemima mladih na lokalu. Kroz analizu poteškoća sa kojima se susreću, mladi Kraljeva odabrali su teme kojima žele da se bave tokom projekta. Jedna od tema je dugogodišnji problem javnog prevoza za prigradska i seoska naselja. To utiče na ostvarivanje prava na obrazovanje, nemogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i nedostupnost sadržaja koje nudi grad, a za koje su mladi zainteresovani. Druga ideja je da se nastavi inicijativa i zagovaranje kod lokalne samouprave za oslobađanje troškova usluge ličnih pratioca za decu iz najugroženijih porodica.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci u približavanju teme problema mladih svim građanima i građankama snimanjem video priloga na zadate teme.

Aktivnosti se realizuju u okviru projekta „Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“. Rad Užičkog centra za prava deteta podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search