u Vesti

UNICEF i Užički centar za prava deteta, uz finansijsku podršku Evropske unije, najavili su danas pokretanje zagovaračkih kampanja koje će biti sprovedene u 20 opština u Srbiji kako bi se poboljšao odgovor na nasilje nad decom.

Očekuje se da kampanje dovedu do unapređenja postojećih ili do usvajanja novih lokalnih protokola za zaštitu dece u opštinama u kojima oni ne postoje. Suština ovih zagovaračkih napora su promocija nulte tolerancije prema nasilju nad decom i podrška potpunoj realizaciji prava svakog deteta na zaštitu od svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja.

„U saradnji sa svim relevantnim institucijama u ciljanim opštinama pokušaćemo da unapredimo protokole tako da oni jasno definišu sve oblike nasilja, predvide efikasnu koordinaciju, učešće svih relevantnih institucija i organizacija, uspostave procedure za efikasan odgovor na nasilje, doprinesu povećanju broja otkrivenih slučajeva nasilja, kao i povećanju broja procesuiranih nasilnika“, rekao je Radovan Cicvarić, izvršni direktor Užičkog centra za prava deteta i koordinator kampanja.

Celu vest možete pročitati na web portalu UNICEF-a.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu