In Vesti

Након трећег пресека пристиглих пријава у оквиру позива Донацијe за покретање нових идеја и развој организације, Ужички центар за права детета подржаће пројектне идеје три организације цивилног друштва од 15. марта 2024.

Удружење грађана “Ерудита”, пројектом Институције по мери младих, треба да одговори на проблем положаја младих кроз успостављање функционалних и инклузивних механизама омладинске политике у граду.

Женска економско еколошко едукативна организација – ЖЕКО креираће сајт у оквиру пројекта Дигитални ресурси за неформално образовање у локалним заједницама за едукацију активисткиња у малим срединама ван академских заједница и њихово оснаживање за активно учешће у демократским друштвеним променама и борби за права жена.

Независни филмски центар „Филмарт“ реализацијом пројекта Култура пита младе – истраживање културних потреба младих у Општини Пожега, треба да испита културне потребе младих у Општини Пожега за планирање будућих активности и пројеката.

Ужички центар за права детета организовао је инцијални састанак са подржаним организацијама и упознао их са стандардима квалитета реализације пројекта – како у програмском и финансијском аспекту, тако и у комуникацијском.

Поред финансијске подршке, организацијама ће бити омогућено додатно оснаживање кроз богат програм обука и менторске подршке.

Организацијама желимо успешну реализацију планираних активности, а друге  позивамо да конкуришу на овај стално отворени позив, детаље можете погледати ОВДЕ.

Позив за доделу донација за покретање нових идеја и развој организације се реализује у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству с организацијама цивилног друштва: Новосадска новинарска школа, ЕНЕЦА, Ужички центар за права детета, Нова планска пракса, Сигурне стазе, Млади пољопривредници Србије и међународним партнером, фондацијом Фридрих Еберт (Friedrich Ebert Stiftung). Пројекат је подржан од стране Делегације Европске уније у Србији и биће реализован у периоду од 2023. до 2026. године.

 

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search