In Vesti

Након првог пресека пристиглих пријава у оквиру позива Донацијe за покретање нових идеја и развој организације, Ужички центар за права детета подржао је пројекте три организације:

  • Идејно решење Центра неформалне едукације – iRevolucijе из Ваљева, којa делује у области јавних политика усмерених ка младима и социјалне укључености осетљивих група;
  • Заједно за одрживи развој Краљева – Краљевачког развојног центраиз Краљева, који делује у области развоја локалне заједнице;
  • Школа за труднице – путовање кроз трудноћу и рађање породице–  StartHub из Косјерића, који делује у области  унапређења, заштите и промоције људских права.

Одабраним организацијама желимо успешну реализацију планираних активности, а друге  позивамо да конкуришу будући да је следећи пресек за овај позив 12. новембар 2023. Позив је стално отворен, детаље можете видети ОВДЕ.

Позив за доделу донација за покретање нових идеја и развој организације се реализује у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству с организацијама цивилног друштва: Новосадска новинарска школа, ЕНЕЦА, Ужички центар за права детета, Нова планска пракса, Сигурне стазе, Млади пољопривредници Србије и међународним партнером, фондацијом Фридрих Еберт (Friedrich Ebert Stiftung). Пројекат је подржан од стране Делегације Европске уније у Србији и биће реализован у периоду од 2023. до 2026. године.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search