In Javne kampanje

Након четвртог пресека пристиглих пријава у оквиру позива Донације за покретање нових идеја и развој организације, Ужички центар за права детета ће у наредна три месеца године подржати пројектне идеје три организације цивилног друштва.

Центар за едукацију и афирмацију Ашкалија из Новог Пазара ће пројектом Унапређење, заштита и промоција људских права припадника Ашкалијске заједнице ради на подизању свести о људским правима међу припадницима ове заједнице, едукацијом о њиховим правима и промоцију инклузивног друштва које поштује различитости.

Лобирање у јавном интересу из Краљева пројектом Прозор у свет и редовним објављивањем чланака и релевантних информација у магазину Лобисти, радиће на ширењу утицаја и видљивости своје организације.

Ведрина Полимља из Пријепоља активно ће укључивати и промовисати потенцијале младих са сметњама у развоју, доприносећи њиховој успешној интеграцији у заједницу у којој живе, кроз реализацију пројекта И ми смо овде.

Са подржаним организацијама је 9. јула одржан иницијални састанак на коме су упознати са програмским, финансијским и комуникацијским стандардима квалитета реализације пројекта.

Поред финансијске помоћи, организације ће имати приступ разноврсном програму обука и менторској подршци за додатно оснаживање.

Организацијама желимо успешну реализацију планираних активности, а друге  позивамо да конкуришу на овај стално отворени позив. Детаље позива погледајте ОВДЕ. 

Позив за доделу донација за покретање нових идеја и развој организације се реализује у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству с организацијама цивилног друштва: Новосадска новинарска школа, ЕНЕЦА, Ужички центар за права детета, Нова планска пракса, Сигурне стазе, Млади пољопривредници Србије и међународним партнером, фондацијом Фридрих Еберт (Friedrich Ebert Stiftung). Пројекат је подржан од стране Делегације Европске уније у Србији и биће реализован у периоду од 2023. до 2026. године.

 

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search