In Vesti

Petnaestoro mladih iz omladinske grupe Užičkog centra za prava deteta imalo je priliku da učestvuje na još jednoj omladinskoj razmeni pod okriljem Erasmus+ programa. Razmena „Peer to peer Activism“ je realizovana u partnerstvu sa Koalicijom omladinskih organizacija SEGA iz Severne Makedonije u perioodu od 02. decembra do 08. decembra 2019. godine u Strugi.

Ova omladisnka razmena okupila je 30 mladih starosti od 15 do 18 godina iz dveju zemalja kao i 4 omladinska lidera. Sam cilja razmene je bio da se mladi upoznaju sa omladinskim aktivizmom, ali i da uvide svoju ulogu u kreiranju omladinskih politika. Dinamičam i energičan pristup radu na omladinskoj razmeni pomogao je mladima u izgradnji sopstvenih kapaciteta i promovisanju mobilnosti mladih u regionu.

Kroz intenzivan i kreativan rad mladi su zajedno sa omladinskim liderima radili na primeri omladinskog aktivizma, igradnji kapaciteta pojedinca/ grupe, ali i kreiranju omladinskih politika i učešća mladih u socijalnom/ društvenom životu u svojim sredinama. Na kraju razmene mladi su napravili akcione planove sa ciljem diseminacije stečenih znanja i veština koje će u narednom periodu preneti svojim vršnjacima.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search