In Vesti

U Beogradu su od 8. do 11. maja 2017. godine održane dve obuka za 45 prosvetna savetnika iz Školskih uprava iz čitave Srbije na temu „Prava deteta u obrazovanju – primena Indeksa-indikatora ostvarenosti prava deteta u obrazovnom sistemu“. Obuke, započete još u decembru 2016.godine, pohađali su skoro svi prosvetni savetnici-eksterni evaluatori rada škola u Srbiji.
Cilj obuke bio je upoznavanje sa konceptom prava deteta i pojedinim članovima Konvencije pretočenih u indikatore ostvarenosti prava deteta u obrazovno-vaspitnom sistemu i njihova komparacija sa postojećim instrumentima, standardima koji se koriste u procesu vrednovanja rada ustanova.
Učesnici su procenili obuku izuzetno korisnom, praktičnom i primenjivom, navode da sami indikatori predstavljaju odličnu alatku u radu, ali ističu nužnost da prosvetni inspektori i škole budu upoznate sa Indeksom i indikatorima. Završnica obuke je obuhvatila uporednu analizu Standarda kvaliteta rada obrazovno-vaspitnih ustanova i Indeksa, što je bilo od posebnog značaja za učesnike.

Obuka je podržana od strane Pestaloci dečje fondacije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, a u sklopu projekta „Obrazovanje za prava deteta“ koji realizuje Užički centar za prava deteta u saradnji sa partnerskim organizacijama i školama iz Srbije.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search