u Vesti

8.6.2019. godine,  u Regionalnom centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, u Užicu održana je obuka o pravima deteta za četiri nove škole koje su se uključile u realizaciju projekta ,,Obrazovanje za prava deteta“. Ukupno 29 nastavnika, profesora razredne nastave i stručnih saradnika iz OŠ „Slobodan Sekulić“, OŠ „Petar Leković“, OŠ „Aleksa Dejović“ i OŠ „Dimitrije Tucović“  učestvovali su u navedenoj obuci. Tema obuke su prava deteta u obrazovanju.

Obuka je bila dinamična, predstavljeni su Konvencija o pravima deteta, princip participacije, pojam potreba i želja, a kroz praktične primere radilo se na prepoznavanju diskriminacije u obrazovnom sistemu.

Pored upoznavanja škola sa realizacijom projekta u proteklih nekoliko godina, učesnici su imali priliku da prođu kroz nastavne jedinice, materijale i ideje koje su kao rezultat realizacije projekta sabrane u Resurs paket koji se nalazi na sajtu projekta. Pored toga, urađen je prikaz Indikatora ostvarenosti prava deteta u obrazovanju- Indeksa, koji će im u narednom periodu biti od velike koriste prilikom procenjivanja pojedinih oblasti u školama.

Obuka je realizovana u okviru projekta ,,Obrazovanje za prava deteta“, koji realizuje Užički centar za prava uz podršku Pestaloci dečje fonadacije, iz Švajcarske.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu