In Vesti

Predstavnica Užičkog centra za prava deteta prisustvovala je obuci „Jačanje programskih partnera za učešće u procesu donošenja odluka: javne politike i zagovaranje“ koju je organizovala Beogradska otvorena škola, na Paliću od 18. juna do 20. juna 2018. godine.

Ova, treća po redu obuka, bila je posvećena javnim politikama i javnom zagovaranju. Pored tema kao što su uticaj civilnog društva na javne politike i koncepta javnih politika, veliki deo obuke je bio posvećen radionicama po tematskim grupama. Užički centar za prava deteta je prisustvovao radionici koja se bavila razvojem javnih politika- od opisa ključnih problema, postavljanja ciljeva, opisa zainteresovanih aktera, prezentovanjem javnih politika, načina plasiranja dokumenta i prenošenje ključnih poruka.  Nakon toga, svi učesnici su imali priliku da čuju o novom okviru za učešće civilnog sektora u razvoju javnih politika , ali i o primerima dobre prakse.

Obuka je održana u sklopu projekta  „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ i projekat  ima za cilj da kroz projektnu i institucionalnu podršku organizacijama civilnog društva i medijima, podrži aktivnije učešće u procesu pristupanja Srbije EU.

 

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search