u Vesti

Predstavnica omladinske grupe Užičkog centra za prava deteta, Branka Lazić, učestvovala je u obrazovnom programu „Izazovi interkulturalnosti – kako da upoznamo jedni druge“ 20. i 21. februara 2018. godine u Beogradu. Organizatori obuke su Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Program je otvorio direktor BOŠ-a i potpredsednik OEBS-a.
Prvi dan programa sastojao se iz razlicitih predavanja na temu interkulturalnosti (mr Mirko Dautović); ljudskih prava (Nikola Mikašinović); kako mi upoznajemo druge (Vladimir Ajzenhamer); naš odnos sa ostalim ljudima naše nacije, a i pripadnika nacionalnih manjina i tribina na kojima je cilj bio upoznavanje nacionalnih i verskih manjina (Romi-Marina Mitrović, Muslimani-Lejla Alomerović, Javreji-Sonja Viličić), kao i vernika sve tri hriscanske religije (pravoslavlje-Đorđe Ostojić, protestantizam-Samuilo Petrovski, katoličanstvo – Marina Ajzenkol). Drugi dan bio je posvećen obilasku obeležja i svetinja nacionalnih manjina u Beogradu. U razgovoru sa kustosima i poglavarima razgovarali su i upoznavali njihove religije, način života i kulture.
U nastavku programa, polaznici će biti podeljeni u vršnjačke grupe u okviru kojih će, uz online mentorstvo eksperta za upravljanje projektnim ciklusom, iskusiti rad na pisanju predloga projekta.
Kao završni događaj u okviru ovog obrazovnog programa, u martu 2018. je predviđena jednodnevna radionica razvijanja projektnih ideja predloženih tokom onlajn rada sa mentorom.

Galerija slika

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Započnite pisanje i pritisnite ENTER za pretragu