In Vesti

ПОДРЖАНИ ПРОЈЕКТИ У ОКВИРУ ПОЗИВА ЗА ПОСРЕДНИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

 

Регионални ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији, Ужички центар за права детета,  доделио је донације за посредничке организације у оквиру приступања Србије ЕУ.

Одабране организације ће спроводити своје пројекте од 1. јануара до 31. октобра 2024. године, а подржане организације су:

  • Развојни бизнис центар Крагујевац
  • Форум цивилне акције ФОРЦА Пожега
  • Удружење Светионик.    

Изабране организације цивилног друштва радиће на јачању својих институционалних и програмских капацитета, а током реализације пројеката пружиће подршку око 30 неформалних група.

Желимо срећу у раду свим изабраним организацијама!

 


ПОДРЖАНИ ПРОЈЕКТИ У ОКВИРУ ПОЗИВА ДОНАЦИЈE ЗА ПОКРЕТАЊЕ НОВИХ ИДЕЈА И РАЗВОЈ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

 

Након другог пресека пристиглих пријава у оквиру позива Донацијe за покретање нових идеја и развој организације, Ужички центар за права детета подржао је пројекте три организације:

  • Како до заштите биодиверзитета?– Удружење грађана ГМ Оптимист из Горњег Милановца, које делује у области заштите и унапређења животне средине и климатских промена;
  • Мапирање локалних ресурса за подршку менталном здрављу у Ужицу– Центар за унапређење менталног здравља – ЦеУМиз Ужица, који делује у области развоја локалне заједнице;
  • Покретање независног локалног интернет портала „Прибој 033“ –  Центар подршке за одрживи развој и раст – Храст  Прибојиз Прибоја, који делује у области подршке демократском развоју.

Одабраним организацијама желимо успешну реализацију планираних активности, а друге  позивамо да конкуришу будући да је позив стално отворен. Детаље позива можете видети ОВДЕ.

Средства се додељују у оквиру четворогодишњег пројекта ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији кога подржава Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Београдска отворена школа и партнери. За циљ има да допре до свих појединаца и група које су активне у својим заједницама и које доприносе позитивним друштвеним променама.

 

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search