In Vesti

Užički centar za prava deteta je pilotirao projekat  „Uspostavljanje procedura zaštite dece od nasilja u privatnom sektoru“  u želji da pomogne privatnom sektoru koji radi direktno sa decom da ostvare bezbedno i sigurno mesto za svu decu. Projekat se realizuje sa pet školica u gradu Užicu. Jedna od školica koja učestvuje je i vrtić „Montesori kuća van kuće“  koji je pokazao spremnost da primenjuje najviše standarde profesionalnog ponašanja i profesionalne prakse u radu sa decom. Pogledajte VIDEO nastao u vrtići.

Obaveza privatnog sektora, koji radi direktno sa decom, da usvoji interne procedure za zaštitu dece od nasilja, nalazi se i u odredbama „Opšteg protokola za zaštitu dece od nasilja“. Užički centar za prava deteta u želji da pomogne privatnicima da se što bolje upoznaju sa ovom temom i kvalitetno definišu sopstvene procedure u zaštiti dece. Shodno tome smo razvili sistem podrške koji podrazumeva edukacije i mentorski rad sa privatnicima koji svoje aktivnosti realizuju sa decom.

Aktivnost je realizovana u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search