In Vesti

22. novembra 2017.godine u prostorijama UNICEFa, održan je sastanak 19 organizacija koje realizuju kampanje za unapređenje i usvajanje Lokalnih međusektorskih sporazuma o saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u 20 opština u Srbiji. Cilj sastanka je razmena iskustva o procesu realizacije kampanja, izveštavanje o ostvarenim aktivnostima i dostignutim rezultatima, kao i izazovima sa kojima se partneri suočavaju tokom kampanje.

Kampanje su usmerene na saradnju svih relevantnih institucija u ciljanim opštinama, unapređenje lokalnih sporazuma tako da oni jasno definišu sve oblike nasilja, predvide efikasnu koordinaciju aktera, uspostave procedure za reagovanje, doprinesu povećanju broja otkrivenih slučajeva nasilja i povećanju broja procesuiranih nasilnika. Kampanja je deo šireg projekta “Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turske”, koji se sprovodi u saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-a, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Kampanja se realizuje u 20 opština u Srbiji: Užice, Čajetina, Bela Palanka, Bačka Palanka, Pančevo, Valjevo, Aleksandrovac, Bor, Bujanovac, Ćićevac, Ćuprija, Inđija, Majdanpek, Pirot, Požarevac, Prokuplje, Sombor, Varvarin, Vrdnik, Vranje.

Organizacija civilnog društva koje učestvuju u realizaciji kampaje: Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama opštine Aleksandrovac, „Humana – društvo za podršku detinjstvu i mladosti“, Udruženje građana „Đurđevdan“, Udruženje građana „Kokoro“, Omladinski forum za edukaciju Roma „OFER“, Udruženje građana „Zlatiborski krug“, Udruženje „Okular“, Udruženje mladih Ćuprija, Prijatelji dece opštine Inđija, Udruženje građana sa hendikepom „FREND“, Inicijativa za inkluziju „VelikiMali“, Kulturno informativni centar „PRALIPE“, Prijatelji dece opštine Požarevac, Društvo Roma Prokuplje, Somborski Edukativni Centar, Udruženje građana za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“, Centar za rad sa decom, mladima i porodicom „Vrdničak, Udruženje građana „NEXUS – Vranje“.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search