In Vesti

Užički centar za prava deteta je 30. avgusta 2021. godine realizovao obuku za dvadeset pet saradnica koje će učestvovati u kvalitetivnom istraživanju „Pravo na obrazovanje u periodu krize izazvane pandemijom COVID 19 u Srbiji“, koje podržava Evropska unija.

 Šta istražujemo?

Istražujemo iskustva učenika, roditelja i nastavnika iz Srbije, kao ključnih aktera obrazovnog procesa, tokom nastave na daljinu u vanrednim okolnostima uslovljenim globalnom pandemijom korona virusa.

Šta konkretno istražujemo?

Istražujemo organizaciju i kvalitet nastave na daljinu tokom pandemije iz perspektive ispitanika; izazove (različite vrste) i dobre strane nastave na daljinu; zahteve od strane nastavnika i ocenjivanje učeničkih postignuća; organizaciju i motivacija učenika za učenje tokom pandemije; podršku u učenju.

Šta želimo?

Namera je da steknemo dublje uvide u lična iskustva ispitanika, izazove/prepreke sa kojima su se suočavali, njihove potrebe, stavove, očekivanja, emocije, doživljaje; da rasvetlimo probleme iz različitih perspektiva: učeničke, roditeljske i nastavničke; kreiramo zbirku pozitivnih primera i praksi nastavnika i njihovo šire distribuiranje; ispitanici osveste vlastite potrebe i osnaže se da aktivno rade na ostvarivanju svojih prava na (kvalitetno) obrazovanje. Želimo da istraživanje ima praktične implikacije za škole i donosioce odluka u obrazovanju.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search