In Obuke, Vesti

Užički centar za prava deteta realizuje projekat „Mladi u prevenciji nasilja i diskriminacije 2“, uz podršku gradske opštine Sevojno i Kancelarije za mlade iz Sevojna. Cilj projekta je edukacija mladih i osvešćivanje sopstvenih odgovornosti u prevazilaženju predrasuda, stereotipa, diskriminacije i nasilja.

Grupa srednjoškolaca prošla je dvodnevnu obuku za vršnjačke edukatore, na Zlatiboru 16-17.12.2017. Kroz zanimljiv i interaktivan rad, mladima je predstavljen pojam stereotipa, diskriminacije i nasilja. Dinamičnom diskusijom u grupi, mladi su upoznati i sa nivoima nasilja i sistemom prevencije i zaštite od nasilja. Grupa je imala priliku i da uradi edukativni onlajn kviz vezan za vršnjačko nasilje, kao i da kroz razne igrice vežba timski rad. Jedan deo obuke smo posvetili kreiranju i dekorisanju ukrasa sa porukama kojima ćemo ukrasiti jelku mira, ljubavi i tolerancije.

Učesnici obuke su dobili set edukativnih radionica koje će realizovati na časovima građanskog vaspitanja i primeniti stečena znanja sa obuke kroz rad Kancelarije za mlade opštite Sevojno. Ostale projektne aktivnosti su postavljanje novogodišnje jelke koja će promovisati mir, ljubav i toleranciju, ali i mapiranje mesta gde se mladi osećaju nebezbedno u svojoj opštini kroz fotografije. Na ovaj način utičemo na donosioce odluka koji će u narednom periodu pokušati da reše probleme na koje su im mladi ukazali.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search