In Vesti

16. aprila 2019. godine u Medicinskoj školi u Užicu, debatni klub Užičkog centra za prava deteta organizovao je još jednu prezentacionu debatu. Pred više od 70 vršnjaka debateri su izveli debatu „Uvođenjem predmeta o reproduktivnom zdravlju smanjiće se broj maloletničkih trudnoća“ i pokrenuli odličnu diskusiju nakon izvođenja.

Mladi debateri su kroz višemesečni proces pripreme, koji je započeo obukama i osnaživanjem mladih, u potpunosti samostalno izabrali temu i pripremili argumente.  Čitav proces je doprineo tome da mladi nauče da argumentovano brane svoj stav, da pronađu utemeljenje u činjenicama, ali i da poštuju tuđe mišljenje.

Debateri su istakli da se osećaju ponosno što su svojim vršnjacima pokazali da kulturu debatovanja  treba negovati i da se sam način debatovanja može koristiti u svakodnevnom životu. Vrlo zanimljiva tema i argumentovanje, podstakli su dosta komentara iz publike, ali i pitanja.

Debate su deo projekta ,,Debate o pravima deteta’’ koji realizuje Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search