In Vesti

Na Zlatiboru je od 18. do 20. maja realizovana obuka za 40 učesnika iz partnerskih organizacija  iz Srbije: Užice, Čajetina, Bačka Palanka, Pančevo, Sombor, Inđija, Irig, Valjevo, Majdanpek, Bor, Požarevac, Ćuprija, Varvarin, Ćićevac, Aleksandrovac, Prokuplje, Bela Palanka, Pirot, Bujanovac, Vranje.

Cilj obuke je bio povećanje znanja predstavnika lokalnih NVO o javnom zagovaranju kao i osmišljavanje kampanje javnog zagovaranja za  unapređenje postojećih i usvajanje lokalni međusektorskih  protokola za zaštitu dece od nasilja u skladu sa smernicama nastalim u Istraživanju  (dete u fokusu; zaštita dece u različitim okruženjima, u porodičnom, javnom, digitalnom okruženju; uključenost relevantnih predstavnika u proces izrade i potpisivanja protokola; informisanje javnosti i dr).

Učesnici su iskazali veliko zadovoljstvo obukom, smatraju da su stečena znanja važna za nastavnak projekta i ostvarivanje konačnog cilja: kreiranje i usvajanje lokalnih međusektorskih protokola.

Obuka je realizovana u okviru projekta „Zagovaranje za primenu lokalnih protokola za zaštitu dece od nasilja“ u okviru projekta Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turske, koji se sprovodi u saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-a, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search