In Obuke

Pestaloci dečja fondacija i Užički centar za prava deteta su 21-22.marta 2018. godine u Nišu, realizovali obuku opštinskih i republičkih prosvetnih inspektora na temu „Prava deteta u obrazovanju – primena Indikatora ostvarenosti prava deteta u obrazovnom sistemu“.

Cilj obuke bio je upoznavanje sa konceptom prava deteta i pojedinim članovima Konvencije pretočenih u indikatore ostvarenosti prava deteta u obrazovno-vaspitnom sistemu i osvešćivanje mogućnosti njihove integracije u rad prosvetne inspekcije.

Razlozi za realizaciju obuke su u nadležnosti prosvetne inspekcije, a to je kontrola ostvarivanja zaštite prava deteta i učenika; ostvarivanja prava i obaveza učenika i njihovih roditelja, odnosno staratelja; obezbeđivanja zaštite deteta i učenika i zaposlenih od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja.

Učesnici su izuzetno zadovoljni obukom, smatraju da Indeks značajno mogu koristiti u redovnom, vanrednom pregledu, u svim fazama nadzora; u okviru preventivnog delovanja; u službenoj savetodavnoj poseti; u izradi preporuka.

Sledeća, četvrta po redu, obuka prosvetnih inspektora je planirana za 27-28.mart u Kragujevcu.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search