In Vesti

U utorak, 3.oktobra 2017. u prostorijama Centra za socijalni rad Užice održan je inicijalni sastanak povodom započinjanja procesa kreiranja Lokalnog međusektorskog protokola o saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Na sastanku su prisustvovali svi relevantni akteri – donosioce odluka i stručnjaci u okviru sistema socijalne zaštite, zdravstvene zaštite i obrazovanja, zaposleni u policiji, pravosuđu, udruženja građana, mediji, lokalna samouprava. Nakon prikaza očekivanja i rezultata kampanje, usledili su operativni dogovori za formiranje intersektorskog tima koji će raditi na testu protokola i praćenju njegove implementacije.

Užički centar za prava deteta koordinira kampanjom u 20 opština u Srbiji, Užice je jedna od njih. Očekuje se da kampanje dovedu do unapređenja postojećih ili do usvajanja novih lokalnih protokola za zaštitu dece u opštinama u kojima oni ne postoje. Suština ovih zagovaračkih napora su promocija nulte tolerancije prema nasilju nad decom i podrška potpunoj realizaciji prava svakog deteta na zaštitu od svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja.

Kampanje su sastavni deo projekta „Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“, koji finansira Evropska unija, i koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvomza rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF-om.

O početku kampanje možete pogledati na linkovima TV5, TVLav.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search