In Vesti

Okrugli sto na temu „Izričita zabrana telesnog kažnjavanja dece u Srbiji u svim okruženjima“ je održan 26. decembra 2017. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Diskutovano je o normativnom okviru zabrane telesnog kažnjavanja dece u Srbiji, psihološkim i socijalnim posledicama telesnog kažnjavanja po dete, kao i ulozi i mestu predstavnika obrazovnog sistema u promovisanju pozitivnih, nenasilnih i participativnih načina vaspitavanja i disciplinovanja deteta. Govorile su Biljana Lajović, specijalistkinja školske psihologije, Jelena Žunić-Cicvarić iz Užičkog centra za prava deteta i Slađana Radulović iz Centra za prava deteta iz Beograda.

Na okruglom stolu je prisustvovalo 40 učesnika, dominantno iz obrazovnog sektora, ali i predstavnici učeničkih parlamenata i Saveta roditelja grada.

Okrugli sto je deo aktivnosti u okviru projekta “Prava deteta u politikama i praksi” koji Centar za prava deteta sprovodi u partnerstvu sa Save the Children International, a koga finansira Vlada Švedske.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search